Polazak iz Rovinja;05,00 h sa autobusnog kolodvora
Ostali sudionici izvan Rovinja po dogovoru

– Vozimo se prema Senju i preko Vratnika na Žutu lokvu te autocestom do Perušića gdje izlazimo na cestu prema parku „Grabovača“.
– Pauze će biti organizirane prema potrebama sudionika (2 puta)
– Na cilj stižemo nešto prije 10,00 sati, sačekat će nas vodič koji nas prati cijelim putem kroz spilju i koji će nam sve reći o spilji i okolici parka “Grabovača“.
– Ulaz u spilju je na brdu Grabovača, udaljen 800 m od info-punkta i do ulaza se penjemo umjereno teškom uzbrdicom dijelom olakšanom drveno-kamenim stepenicamaTtemperatura spilje je oko 8 stupnjeva te se preporučaju dugi rukavi i radi skliskog, blatnjavog i kamenitog tla obavezna je čvrsta obuća.
– Ulaz u spilju nalazi se na 675 m/n/v. Vrijeme obilaska oko 2 sata
– Nakon spilje idemo na stazu “Čovjeka i krša“, staza je smještena na brdu Grabovača u dužini 3 km, vremenski 2,5 sata te je lagana do umjereno teška.
– Staza je na 650-743 m/n/v.
– Nakon obilaska vraćamo se prema Otočcu i uz pratnju vodiča idemo u posjet Majerovom vrilu,izvoru rijeke Gacke i razgledu Otočca i na kasni ručak u Otočcu.

Prijava i obavezna uplata izleta u četvrtak, 04.05.2017. ili 11.05.2017. u prostorijama društva. Cijena izleta (samo autobus): 200,00 kuna.
NAPOMENA: prilikom upisa obavezno se izjasniti o izboru menija koji će biti ponuđen.

Svaki sudionik svojom prijavom na izlet potvrđuje da ispunjava zdravstvene,psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu za tekuću godinu,da će se pridržavati plana izleta i upute vodiča i voditelja izleta. Oprema za nisko gorje i zaštita od vremenskih nepogoda.

Voditelj i organizator izleta: Radojka Bajin