Sukladno sporazumu o suradnji kod promocije i održavanja planinarskih staza u Istri između IPS i SRK Alba Labin, prenosimo najavu ove značajne sportske manifestacije.

Utrka 100 Milja Istre održava se po četvrti puta. Od ove godine to je i jedna od samo 18 utrka unutar svjetskog kupa (Ultra-trail World Tour). Uzevši u obzir da se godišnje na svijetu organizira više od 3.000 trail utrka, velika nam je čast da smo upravo mi izabrani u to ekskluzivno društvo.
U sklopu manifestacije, organizira se šest utrka:
• 100 milja: Labin – Umag 173 km
• 110 km: Lovran – Umag
• 69 km: Buzet – Umag
• 42 km: Motovun – Umag
• cestovna utrka na 5 km u Umagu
• Ledo 1 Milja Istre – dječja utrka u Umagu
Na utrci očekujemo više od 1000 natjecatelja iz cijeloga svijeta. Zasad je na utrku prijavljeno 810 natjecatelja iz 38 država.
Web stranica utrke: www.istria100.com
Facebook page: www.facebook.com/100MilesOfIstria
Film od lani: https://www.youtube.com/watch?v=h_af-AfFb3o

Umoljavaju se sva planinarska društva iz Istre i Kvarnera, da upoznaju svoje članove s ovim događajem i našom potrebom za volonterima na trasi, koji bi pomogli u realizaciji najavljenih utrka. Ove godine nam treba znatno više angažiranih volontera, a računamo da će biti dovoljno oko 350 osoba. Vremenski raspon angažmana je za većinu osoba između petka 15. travnja ujutro do nedjelje 17. travnja popodne. Naravno, ne u neprekidnom angažmanu (to bi ipak bilo malo previše). Ideja je da se za određena mjesta naprave smjene po 8 sati kako bi angažman svima bio nešto lakši. Imamo razna zaduženja po stazi, ali za vas su najbitnija dežuranja na određenim kontrolnim točkama i stanicama s okrjepom. Na svakom mjestu će u istom trenutku biti uvijek bar dva volontera.
Za svih smo pripremili volonterski paket koji se sastoji od službene majice i felpe utrke, a sigurno će svi volonteri dobiti i još pokoje iznenađenje, ovisno o sastavu sponzora. Svima je osiguran topli obrok u Buzetu i Umagu, a radimo na tome da volonterima omogućimo mjesto za spavanje u školi u Buzetu. Prednost svakako imaju žitelji Istarske županije ali ćemo vrlo radi primiti i zainteresirane izvan Istre.
Za koordinaciju volontera je zadužena Tamara Gobo (staff@istria100.com) koja stoji na raspolaganju za sva dodatna pitanja. Bilo bi sjajno kad bi se ljudi mogli prijaviti do kraja siječnja da za svih uspijemo osigurati volonterski paket odgovarajuće veličine.
Obrazac za prijavu se može ispuniti ovdje: https://airtable.com/shrwWWhG0eHC1z6hQ.

Hvala vam od srca!
Alen Paliska
race director
++385 98 98 31 255
director@istria100.com