Dragi planinari i članovi PD Montero,
Ovim putem vam najavljujem itinerer izleta Bohinj – Bled, koji je sljedeći:
Polazak subota ujutro u 6:00 ispred osnovne škole Jurja Dobrile Rovinj autobusom, pazite da imate osobne dokumente sa sobom i zdravstvenu te planinarsku (valjanu, sa markicom) iskaznicu.
Putujemo do Bohinja (predviđeni dolazak između 11:00 i 12:00), iskrcavanje iz autobusa u Staroj Fužini i u 12:00 kreće pohod (pješačenje) oko Bohinjskog jezera. Staza je duga oko 12 km, trajanje pješačenja oko 4,5 sata (sa pauzama i za slikanje); hrana i piće iz ruksaka.
Nakom pješačenja slijedi smještaj u Hostelu Bohinj (apartmani samo za nas, jedna jednokrevetna soba (vozač), tri trokrevetne sobe, četiri dvokrevetne sobe, a postoje i kaučevi (na razvlačenje) u dnevnim sobama, kupaonice su zajedničke te isto tako kuhinja sa blagovaonicom.
Obavezno uzeti sa sobom hranu i piće za dva dana. Sobe su opremljene (plahte, deke, ručnici i slično), ali možete uzeti i vašu vreću za spavanje. Nakon smještaja prehrana iz ranca ili ako ste pripremili nešto dobro od kuće. Noćenje.
Sutradan (nedjelja) ustajanje, apartman treba napustiti do 10:00 i slijedi pokret za Bled, gdje nakon pronalaska parkinga krećemo sa pješačenjem (oko 12:00) oko drugog jezera uz lagani uspon na Osojnicu, gdje smo nagrađeni prekrasnim vidikom na cijelo jezero Bled. Nakon spusta prema jezeru tko želi ide na zaslužene Blejske kremšnite (= poznate krempite) ili neku drugu vrstu okrepe.
Nakon okrepe polazak za Rovinj najkasnije u 19:00, dolazak u periodu 22:00 – 23:00.
Nadam se da vam se program sviđa i da budemo napunili autobus (imamo 18-20 mjesta).
Cijena izleta je 90,00 € (u cijenu je uračunat najam autobusa (prijevoz), gorivo, vozač (dnevnica i noćenje), cestarine za autobus, noćenje u apartmanima, čišćenje apartmana, boravišna pristojba, vođenje i organizacija).
Prijave za izlet su u utorak 13.02.2024 u prostorijama PD Montero; prilikom prijave plaća se akontacija od 40 €, ostalih 50 € plaća se u utorak 5.03.2024. prije polaska. U slučaju otkazivanja ne vraća se 50% od uplaćene akontacije (troškovi rezervacije smještaja i prijevoza).
U nadi da svi zajedno proživimo jedno lijepo i nezaboravno iskustvo srdačno vas pozdravljam .

Vaš vodič: BOBAN MEMEDOVIĆ