Polasci:
Iz Rovinja(autobusna) u 5,00 sati
Iz Pazina(Etradex) u 5,30 sati

Program pohoda:
Vozimo se do Senja gdje pravimo pauzu.Zatim preko Sv.Jurja i Oltara idemo do Zavižana.Pohod kreće sa parkirališta ispod doma”Zavižan” i nastavlja Premužićevom stazom do Rossijeve kolibe.Tu pravimo dužu pauzu te idemo dalje do doma Alan gdje nas čeka autobus. Staza nije tehnički zahtjevna ali je potrebna dobra kondicija zbog dužine staze 15 km i ide po otvorenom kamenjaru i šumskim stazama u trajanju 6-7 sati. Početna nadmorska visina visina staze je 1520 m a najviša točka iznosi 1630 m dok je kraj dionice na 1340 min/v. Ponijeti pl.opremu za ovo doba godine,čvrste pl.cipele,zaštitu od sunca,te toplu jaknu (u slučaju vjetra i oblaka) te rezervnu odjeću i obuću.
NAPOMENA: uzeti dovoljno tekućine jer na putu nema pitke vode. Prehrana iz ruksaka. Tijekom vožnje u autobusu obavezna je upotreba zaštitne maske.
Cijena izleta iznosi 180.00 kuna (autobus i ulaz u NP Velebit).Lista sudionika vršit će se po redosljedu uplata bez obzira na upis. Minimalno 30 učesnika. Broj za informacije:098 96 55 774,Radojka Bajin. Upis i obavezna uplata u prostorijama društva je u utorak,21.09.2021.od 18-19 h. U slučaju manje prijavljenih učesnika mijenjamo destinaciju i idemo u Gorski kotar.
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene,fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na pohodu,da ima plaćenu članarinu za tekuću godinu te da će se pridržavati plana izleta i uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo promjene plana u slučaju nepredvidenih okolnosti i vremenskih neprilika.
Organizator pohoda: Radojka Bajin
Vodič: Milan Zenzerović