Ova kružna staza predstavlja spoj umjetničkih intervencija u formi Land art i prirodnih ljepota Ćićarije, odnosno njezinih južnih predjela oko litica Stražice i pašnjaka Sapaćice. Vodeća misao staze jest razvijanje svijesti o važnosti povezanosti čovijeka i prirode. Dok šećete,udahnite mirise šume, osluhnite njezine šumove i osjetite moćnu energiju oko sebe.
Autor je Boris Pecigoš a nadahnjuje ga moćna i prekrasna priroda.

POLAZAK :
ROVINJ,autobusni kolodvor—08.00 sati
PAZIN,ETRADEX————— 08.30 sati

PROGRAM:
Vozimo se do Poklona na Učki, nešto niže započinje Land art staza. Staza ima oko 16 točaka gdje se nalaze instalacije a svaka je u šumi ili na travnatoj podlozi, kamenu, stijeni, drveću.
Staza nije zahtjevna i sa malo kondicije svi je mogu proći u trajanju od cca 3/4 sata. Potrebna je oprema za ovo godišnje doba i zaštita od vremenskih nepogoda.
Odazovom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ima zdravstvene,fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu i da izletu pristupa na vlastitu odgovornost i da će se pridržavati uputa vodiča.
Prijave i obavezna uplata akontacije od 80.00 kn četvrtkom od 19.20 sati.Informacije kod Radojka B. na tel:098 96 55 774.

Vodič:Helena Šumaher
Organizator:Radojka B.