Okvirni program:
16.02.2013.
Polazak autobusom iz Rovinja u 08,00 sati sa kratkim zaustavljanjem na “Etradex”-u gdje će se priključiti članovi iz Poreča sa vodičem.
Oko 11,00 sati dolazak na Platak – dom Sušak. Priprema za hodnju i odlazak prema Risnjaku koristeći kartu i kompas (vježba orijentacije i priječenja terena). Bude li moguće (uvjeti na terenu) uspon na sam vrh Risnjaka i povratak do Doma Sušak. Smještaj i večera. Nakon večere će polaznici škole pokazati svoje znanje iz čvorologije i prve pomoći.

17.02.2013.
Nakon doručka kratki dogovor, te priprema i odlazak prema Snježniku i Guslici. Po povratku u dom pauza za ručak te spremanje stvari i povratak u Istru u kasnim popodnevnim satima.

Ovo je završna vježba kojoj su SVI OBVEZNI nazočiti. Vježbom će biti obuhvaćeni svi elementi koje planinar treba znati: od hodanja, gaženja (prćenja) snijega, orijentacije, osnovnih čvorova i praktične primjene istih do prve pomoći i orijentacije uz pomoć karte i kompasa, ponašanja u planinarskom domu, itd.

Obavezno ponijeti:
– pribor za osobnu higijenu, ručnik za lice i noge
– rezervnu odjeću i obuću
– zaštitu od sunca, vlage i hladnoće
– dovoljno tekućine
– papuče za boravak u domu (na kat sa spavaonicama se NE MOŽE u planinarskim cipelama!)
– zamku
– vreću za spavanje (tko je ima)

Troškovnik:
– prijevoz autobusom do Platka – 80,00 kn
– spavanje u domu Sušak u dvokrevetnim, trokrevetnim i četverokrevetnim sobama (vidi raspored kod Radojke Bajin) – 80,00 kn

Molim da se prijavite u što kraćem roku a najkasnije do 14.02.2013.g.

Kontakti:
Radojka Bajin – 098 96 55 774
Vedran Perković – 098 874 360
Lodovico Ozretić – 098 421 470

Napomene:
1. Pohodu se mogu priključiti i ostali planinari sa važećom planinarskom iskaznicom (ovjerenom markicom za 2013. godinu) HPS!
2. Prijavom svaki sudionik potvrđuje da je u dobrom psihofizičkom stanju te da bez problema za sebe ili grupu može podnijeti napore. Također se obvezuje bespogovorno slijediti upute vodiča.

Predsjednik:
Lodovico Ozretić