Polasci:
– Rovinj autobusni kolodvor – 06,35 h
– Pazin „Etradex“ (Rogovići) – 07,10 h

Program pohoda:
Nakon kraće pauze na OMV – „Vratima Jadrana“ oko 09,20 h stižemo na prijevoj Treskavac (325 m) na cesti Krk – Baška odakle krećemo u hodnju prema najvišem vrhu otoka Obzovi (569 m). Nakon kraće pauze radi okrijepe, pečata, slikanja i uživanja u vidicima s Obzove nastavljamo grebenom prema jugu i nakon prijevoja Veli Hlam (480 m) gdje skrećemo lijevo i spuštamo se u Bašku. Nakon kraće pauze u Baški odlazimo u Vrbnik na istočnoj obali otoka – razgled Vrbnika i prolaz najužom ulicom na svijetu.

U Vrbniku postoji mogućnost ručka u restoranu – konobi „Nada“: domaće šurlice s gulašom, kolač, 0,25 lvina + voda  (bijelo – Vrbnička Žlahtina ILI crno – Brajdica ILI sok ILI pivo) po cijeni od 65,00 kn po osobi o čemu ćemo se dogovoriti u busu. Slijedi povratak u Istru.

Težina: SREDNJE ZAHTIJEVNO!
Vrijeme hodnje:
Treskavac – Obzova 1 – 1,5 h
Obzova – Hlam   2 h
Hlam – Baška     1 – 1,5 h

Visinska razlika:
Treskavac – Obzova:  -249 m  – uspon
Obzova – Hlam:    –89 m   – silazak
Hlam – Baška:       -470 m-      „

Oprema:
Uz standardnu planinarsku opremu (prvenstveno udobne i čvrste planinarske cipele), te zaštitu od sunca, vjetra, vlage, topline preporučuju se planinarski štapovi.
Ponijeti dovoljno tekućine za 5 sati hoda jer putem nemamo mogućnost opskrbe vodom.

Teren – otočni kamenjar sa škrapama i oštrim kamenjem BEZ zahtjevnih elemenata. Svaki planinar je dužan dobro procijeniti vlastite fizičke mogućnosti i zdravstveno stanje.

Prijave: četvrtkom u prostorijama HPD „Montero“ ili kod gđe Radojke Bajin, mob. 098 965 57 74.

CIJENA: 130,00  kn

Organizator i voditelj pohoda: Marin Popić